Raport ALARMANT: Nivelurile de cianură în apele din orașul Tianjin, de până la 277 de ori mai ridicate decât cele acceptate

20 Aug 2015
Raport ALARMANT: Nivelurile de cianură în apele din orașul Tianjin, de până la 277 de ori mai ridicate decât cele acceptate
Autoritățile chineze au anunțat că nivelurile de cianură în apele din jurul locului exploziilor devastatoare de miercurea trecută din portul Tianjin au crescut de până la 277 de ori față de cele acceptate, relatează Reuters. Cu toate acestea, apa potabilă îndeplinește standardele naționale, au indicat autoritățile din domeniul sănătății.
 
Primarul din Tianjin a anunțat de asemenea că uzinele chimice din zona Binhai, unde s-au produs exploziile și de unde au fost mii de locuitori au fost evacuați din cauza substanțelor toxice depistate în atmosferă, vor fi relocalizate în zona industrială Nangang, situată la o distanță de 25 km.
 
Anchetatorii au stabilit că, în momentul exploziei, în depozite se aflau 2.500 tone de produse periculoase, clasificate în trei categorii. Este vorba despre 1.300 tone de substanțe cu potențial exploziv, inclusiv nitrat de amoniu și nitrat de potasiu, 500 tone de substanțe inflamabile, printre care sodiu și magneziu, și 700 tone de substanțe toxice, în principal cianură de sodiu, au anunțat autoritățile din Tianjin.
 
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră