Radicalii din Syriza isi fac partid si cer anularea intelegerii cu UE. Urmeaza alegeri anticipate

21 Aug 2015
Radicalii din Syriza isi fac partid si cer anularea intelegerii cu UE. Urmeaza alegeri anticipate
Viata politica din Grecia devine tot mai tensionata. Dupa ce premierul Tsipras si-a depus mandatul si a cerut alegeri anticipate , radicalii din Syriza au anuntat formarea unui alt partid intitulat “Unitatea populara”.

Noua fprmatiune poltica are 25 de deputati si va participa la alegeri cu o platforma prin care cer anularea intelegerilor cu creditorii internationali.

Intre timp. paridul conservator, Noua Democratie va incerca sa formeze un nou guvern, chiar si minoritar. Nimeni nu acorda vreo sansa reala acestui demers si toate partidele se pregatesc pentru alegerile anticipate.

Si Uniunea Europeana considera ca aceste anticipate pot limpezi scena poltica iar aplicarea memorandumului dintre Grecia si UE poate fi pus in aplicare cu o mai mare eficienta de un nou guvern rezultat din alegeri.

Ramane de vazut ce vor decide alegatorii dar tendinta generala , atat la nivelul electoratului cat si a fortelor politice, este de a aplica intelegerea dintre guvernul Tsipras si creditorii internationali. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră