Putin: „SUA s-au angajat în dezvoltarea armelor biologice, am găsit dovezi în Ucraina”

16 Mai 2022
Putin: „SUA s-au angajat în dezvoltarea armelor biologice, am găsit dovezi în Ucraina”

Luni, la Moscova, președintele rus a convocat diferiții membri ai CSTO (Organizația Tratatului de Securitate Colectivă) ai căror membri sunt Kazahstan, Armenia, Belarus, Kârgâzstan, Tadjikistan și Rusia unde a vorbit  despre conflictul din Ucraina și aderarea Finlandei și Suediei la NATO, scrie BFMTV

Potrivit președintelui rus, încă de la începutul conflictului, armata sa a „obținut dovezi reale că în proximitatea imediată față de granița de stat este compusă se află componente de arme biologice, sfidând convenția internațională privind interzicerea armelor biologice și toxice”.

 „Laboratoarele americane sunt angajate în dezvoltarea armelor biologice. În Ucraina am găsit dovezi ale armelor biologice”

"Am tras de multă vreme un semnal de alarmă cu privire la activitatea biologică a Statelor Unite în spațiul post-sovietic. După cum știți, Pentagonul a creat zeci de laboratoare și centre biologice specializate în regiunea noastră comună. Și nu sunt deloc ocupați să furnizeze asistență medicală practică a populației țărilor în care și-au lansat activitățile”, a declarat șeful statului rus citat de agenția Tass

„Obiectivul lor principal este să reunească materialele biologice pentru a studia specificul difuzării virușilor și a bolilor periculoase”, a adăugat el.

„În Ucraina, nazismul a preluat puterea de mult timp”, susține Putin
Referitor la „operațiunea specială” rusă în Ucraina, Vladimr Putin a repetat încă o dată, în cadrul aceluiași discurs, că „în țara noastră vecină, Ucraina, nazismul și-a recăpătat de multă puterea, închidem ochii la acest lucru.

„Toate acestea sunt însoțite de o explozie a rusofobiei în așa-zise țări civilizate”, adaugă el.

„Extinderea NATO va provoca răspunsuri din partea noastră”, spune Putin
În timpul aceluiasi discurs susținut în marginea summitului CSTO, Vladimir Putin a revenit la dorința Suediei și a Finlandei de a adera la NATO. Dacă președintele rus a susținut că este „o problemă creată într-un mod artificial” și că „Rusia nu are probleme cu aceste state”, a avertizat însă că vor exista răspunsuri.

"Nu există ameninţări directe de la intrarea acestor ţări în NATO, dar extinderea militară în aceste teritorii va provoca răspunsul nostru care se va baza pe ameninţări. Evident că vom reacţiona în mod corespunzător", a avertizat el.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră