Putin: Rusia poate furniza gaze pentru UE prin Nord Stream 2

12 Oct 2022
Putin: Rusia poate furniza gaze pentru UE prin Nord Stream 2

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a vorbit în sesiunea plenară a forumului internațional Săptămâna Energiei Ruse spunând ca Rusia este pregătită să reia livrările de gaz si ca sabotajul gazoductului Nord Stream un act de „terorism internațional", scrie Le Figaro.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că „mingea este în terenul” UE pentru a lansa livrări de gaze rusești prin sistemul de conducte de gaz Nord Stream 2, neafectat de explozii.  

"Rusia este pregătită să reia livrările ” prin intermediul acestei conducte submarine care nu a fost niciodată pus în funcțiune din cauza ofensivei împotriva Ucrainei, a declarat Vladimir Putin la forumul energetic. 

Mingea este în terenul UE, dacă vrea, trebuie doar să deschidă robinetul”, a spus el adăugând că celelalte gazoducte ale sistemului Nord Stream ar fi reparate doar dacă s-ar garanta funcționarea acestora.

Dar „Rusia nu va furniza resurse energetice țărilor care își plafonează prețurile” a mai spus Putin.

Plafonul rusesc al prețului petrolului „amenință bunăstarea a miliarde de oameni”

Proiectul de plafonare a prețului petrolului rusesc, împins de G7 și Uniunea Europeană pentru a limita veniturile obținute de Moscova, „amenință bunăstarea a miliarde de oameni", a denunțat miercuri Vladimir Putin. Prin deciziile lor riscante, unii politicieni occidentali distrug de fapt economia de piață globală, amenințănd bunăstarea a miliarde de oameni”, a criticat președintele rus în timpul unui discurs la Forumul Energiei de la Moscova

Alte stiri din Externe

Ultima oră