Putin: Rusia nu va fi „intimidată” sau „zdrobită”

17 Mar 2024
Putin: Rusia nu va fi „intimidată” sau „zdrobită”

Președintele rus Vladimir Putin le-a mulțumit rușilor duminică seara pentru votul la alegerile prezidențiale, pe care le-a câștigat conform rezultatelor preliminare, scrie Le Monde.

„În primul rând, aș dori să le mulțumesc cetățenilor, suntem cu toții o echipă, toți cetățenii Rusiei care au mers la secțiile de votare și au votat”, a declarat domnul Putin echipei sale de campanie în cadrul unei intervenții transmise la televiziunea de stat.

Potrivit acestuia, primele rezultate care îl dau câștigător clar demonstrează  „încrederea”  rușilor în puterea sa. „Avem multe sarcini concrete și importante de îndeplinit. Rezultatele alegerilor demonstrează încrederea cetățenilor țării și speranța lor că vom face tot ce a fost planificat .

Președintele Vladimir Putin,  reales în fruntea Rusiei, a asigurat luni că țara sa nu se va lăsa „intimidată” sau „zdrobită” , după doi ani de conflict în Ucraina și criză cu Occidentul.

„Nu contează cine vrea să ne intimideze sau cât de mult, nu contează cine vrea să zdrobească voința noastră sau conștiința noastră. Nimeni nu a reușit vreodată să facă așa ceva în istorie. Nu a funcționat astăzi și nu va funcționa în viitor ”, a asigurat Putin într-un discurs televizat.

În cadrul aceluiași discurs, el a asigurat că moartea oponentului rus Navalnîi a fost un  „eveniment trist” și a declarat că a dorit un schimb de prizonieri, inclusiv Navalnîi, înainte de moartea sa.

Potrivit lui Putin, când s-a ridicat ideea de a schimba Navalny cu  „unii oameni care se află în instituții penale din țările occidentale”, el  „a fost de acord ”. „A fost o singură condiție: să-l schimbăm astfel încât să nu se mai întoarcă”, a spus el.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră