Putin l-a sunat pe Obama, după patru luni de tăcere

26 Iun 2015
Putin l-a sunat pe Obama, după patru luni de tăcere
Vladimir Putin a rupt tăcerea în relația sa cu președintele SUA Barack Obama. Liderul de la Moscova i-a telefonat omologului său american, după patru luni de tăcere.

Potrivit unui comunicat al Casei Albe, citat de The New York Times,  cei doi au discutat despre evoluția situației din Orientul Mijlociu, în special despre gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), și problema Ucrainei. Barack Obama i-a cerut lui Vladimir Putin retragerea trupelor ruseşti din estul Ucrainei.

"Preşedintele Obama a reafirmat necesitatea ca Rusia să îşi îndeplinească obligaţiile asumate în Acordul de la Minsk, inclusiv privind retragerea tuturor trupelor şi echipamentului rusesc de pe teritoriul Ucrainei", se arată într-un comunicat al Casei Albe, care anunţă că discuţia telefonică a avut loc la iniţiativa Moscovei.

Totodată, liderii american şi rus "au subliniat importanţa păstrării unităţii celor "şase" în cadrul negocierilor în curs (în dosarul nuclear iranian), pentru a preveni apariţia armelor atomice în Iran", se mai arată în comunicatul Casei Albe.

De asemenea, cei doi șefi de stat au discutat despre "situația din ce în ce mai periculoasă din Siria" și au subliniat importanța de a menține "unitatea" puterilor internaționale în tratativele cu Iranul menite să împiedice această țară să se doteze cu arma nucleară.

Alte stiri din Externe

Ultima oră