Putin amenință: Rusia nu va zăngăni din arme, însă Turcia nu va scăpa doar cu restricții la roșii

03 Dec 2015 | scris de Veronica Micu
Putin amenință: Rusia nu va zăngăni din arme, însă Turcia nu va scăpa doar cu restricții la roșii

Vladimir Putin s-a folosit de discursul anual despre starea națiunii pentru a avertiza autoritățile de la Ankara că Rusia are în plan adoptarea unor noi sancțiuni la adresa Turciei, ca urmare a doborârii, în 24 noiembrie, a unui avion rusesc la granița turco-siriană.

Rusia a interzis deja importul unor produse alimentare din Turcia și i-a acuzat pe președintele turc și familia acestuia că fac afaceri ilegale cu petrol cu organizația teroristă ISIS.

Putin a spus că Rusia nu va uita faptul că Turcia a doborât un avion rusesc şi, de asemenea, nu poate ignora "ajutorul pe care Ankara îl acordă teroriştilor".

Turcia va regreta "nu doar o dată" că a doborât un avion rus, a spus liderul de la Kremlin.

"Dacă cineva crede că după ce a comis această crimă de război îngrozitoare la adresa poporului nostru poate scăpa doar cu o serie de măsuri cu privire la roşiile lor ori câteva limitări în construcţii şi alte sectoare, le spun că se înşală amarnic", a amenințat Vladimir Putin, potrivit Reuters.

Pe lista de produse agricole pe care Rusia nu le va importa din Turcia începând de la 1 ianuarie 2016 se numără fructele şi legumele precum mandarinele, nectarinele, tomatele, ceapă, conopidă, castraveţii dar şi produsele din carne de pasăre.

Rusia a mai interzis zborurile charter din Turcia, începând cu data de 1 decembrie 2015, cu excepţia curselor care îi aduc acasă pe cetăţenii ruşi aflaţi în prezent acolo în vacanţă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră