Proteste violente la Paris. Forțele de ordine au intervenit pentru a-i liniști pe manifestanți (VIDEO)

26 Ian 2016 | scris de Veronica Micu
Proteste violente la Paris. Forțele de ordine au intervenit pentru a-i liniști pe manifestanți (VIDEO)

În timpul manifestațiilor au avut loc și incidente. În vestul Parisului, mai mulți taximetriști au blocat circulația pe cele două sensuri al bulevardului periferic și au incendiat pneuri.

A fost nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru a ridica baricadele și a restabili circulația în apropiere de Porte Maillot.

20 de manifestanți au fost arestați, fiind acuzați de "violențe intenționate, port de armă și incendiere voluntară".

Care sunt nemulțumirile taximetriștilor

După ce veniturile taximetriştilor au scăzut cu până la 40% într-un singur an, ei cer suprimarea acestor servicii. Societatea californiană Uber de partea sa, încearcă să convingă autorităţile franceze că sistemul propus de ea crează locuri de muncă. Dintre cei zece mii de prestatari de servicii în materie de transport cu maşina apăruţi prin platforma Uber în Franţa în ultimii trei ani, în jur de 75 la sută erau de fapt şomeri. Uber le propune chiar taximetriştilor francezi să se alăture noului sistem pentru a stimula mobilitatea.

În alte oraşe din sudul Franţei precum Toulouse, taxiemtriştii au anunţat că urmează să protesteze şi în zilele următoare dacă solicitările lor nu sunt luate în considerare ce vizează interzicerea serviciilor de transport privat.

Protestul la nivel naţional al taximetriştilor licenţiaţi a coincis cu o grevă a controlorilor de trafic aerian în semn de protest faţă de condiţiile salariale, cu greva din educație, dar și din sănătate. Angajații din sectoarele publice protestează în special pentru mărirea salariilor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră