LIVE VIDEO - Noi proteste la Chișinău. Manifestanți au pornit în marş spre Parlament

21 Ian 2016 | scris de Veronica Micu
LIVE VIDEO - Noi proteste la Chișinău. Manifestanți au pornit în marş spre Parlament

UPDATE 12:20 - Sute de manifestanți au pornit în marş spre Parlament pentru a protesta faţă de acţiunile deputaţilor, după ce au protestat aproape două ore în centrul Chișinăului.

Potrivit unui discurs al liderului socialiștilor, Igor Dodon, susținut de pe scena amplasată în centrul capitalei, oamenii din mai multe raioane din țară urmează să ajungă la Chișinău, însă aceștia ar putea fi opriți de oamenii legii la ieșirea din localități.

..................................

După ce ieri, Parlamentul a votat în doar 30 de minute, fără audieri și prezentarea programului de guvernare, cabinetul de miniștri condus de Pavel Filip, Platforma Demnitate și Adevăr a lansat un apel la mobilizare către moldoveni, pe care îi cheamă să protesteze în fața Parlamentului.

"Chem mâine (astăzi n.r.) toți cetățenii, indiferent de simpatii politice sau geopolitice, să se mobilizeze din nou și să protesteze. Ne aflăm într-un moment crucial, în care chiar ne decidem viitorul", a declarat Andrei Năstase, lider al Platformei Demnitate și Adevăr.

Citește și Clădirea Parlamentului Republicii Moldova, devastată de protestatari. Jandarmii, bătuți de mulțime (VIDEO)

Năstase îndeamnă cetățenii să pună "presiune pe guvernanţi".

mesaj

"Să le punem pe masă un proiect de lege prin care să solicităm alegeri anticipate. Aceasta este unica noastră şansă", a spus un alt membru al Platformei, Valentin Dolganiuc.

LIVE VIDEO de la protestele din Chișinău

 

 

Reamintim că ieri, Guvernul votat în Parlament fără audieri și prezentarea programului de Guvernare a depus jurământul în fața președintelui Nicolae Timofti aproape de miezul nopții.

Citește și Autorităţile române îndeamnă la calm, în cazul protestelor de la Chişinău

Tot ieri, mii de oameni s-a adunat în fața clădirii legislativului manifestând împotriva învestirii Guvernului Filip. După învestire, aceștia au înconjurat Parlamentul pentru a nu le permite deputaților să iasă din clădire.

Citește și Noul Guvern de la Chișinău. Lista oficială cu viitorii miniștri din Cabinetul Pavel Filip

Protestatarii au forțat o uță laterală a Parlamentului și au pătruns în Parlament, însă au fost scoși de forțele de ordine. Zece persoane, printre care și patru polițiști, au fost răniți în urma altercațiilor. Printre cei agresați a fost și deputatul liberal Mihai Ghimpu.

Alte stiri din Externe

Ultima oră