Protest cu violenţe la Chişinău, la 25 de ani de la declararea independenţei Republicii Moldova

27 Aug 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Protest cu violenţe la Chişinău, la 25 de ani de la declararea independenţei Republicii Moldova

Un protest organizat sâmbătă la Chişinău, cu ocazia a 25 de ani de la declararea independenţei Republicii Moldova, a degenerat în violenţe, după ce autorităţile au interzis accesul manifestanţilor în Piaţa Marii Adunări Naţionale, relatează UNIMEDIA, preluată de News.ro.
Câteva zeci de manifestanţi reuniţi sub sloganul #NuMăTem au încercat să intre în piaţa din centrul capitalei moldovene, unde are loc parada de Ziua Independenţei. Ei au îmbrâncit poliţiştii care le-au blocat accesul şi care au ripostat cu gaze lacrimogene.
Operaţiunea forţelor de ordine este condusă personal de şeful IGP, Alexandru Pînzari şi adjunctul său, Gheorghe Cavcaliuc.
Manifestaţia #NuMăTem a fost organizată pe reţelele de socializare pentru a manifesta împotriva Guvernului.
„Campania #NuMăTem este lansată de societatea civilă în semn de protest împotriva crimelor săvârşite de-a lungul celor 25 de ani de independenţă”, a fost descris evenimentul pe Facebook.
La această campanie s-au alăturat şi o serie de partide politice, printre care „Partidul Nostru”, Partidul DA şi PSRM.
Sute de oameni sunt aşteptaţi sâmbătă în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, pentru a asista la o paradă militară organizată de Ziua Independenţei. Autorităţile au impus măsuri dure de securitate cu această ocazie, ce includ, printre altele, puncte de control cu detectoare de metale. Sute de ofiţeri ai forţelor de ordine asigură securitatea evenimentului.
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu prilejul Zilei Independenţei Republicii Moldova, în care îl asigură de hotărârea fermă a ţării noastre de a sprijini proiectele care vizează îmbunătăţirea vieţii tuturor cetăţenilor din ţara vecină şi împlinirea destinului lor european.
Şeful statului transmite în scrisoare sincere felicitări, urări de sănătate, prosperitate şi succes, la împlinirea a 25 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova.

Alte stiri din Externe

Ultima oră