Prostituție pentru o pâine. Fața ascunsă a crizei economice din Grecia

30 Noi 2015 | scris de Marina Constantinoiu
Prostituție pentru o pâine. Fața ascunsă a crizei economice din Grecia


Un studiu surprinzător a fost dat publicității vinerea trecută. El vizează peste 17.000 de prostituate din Grecia. O tendință se remarcă din acest studiu: nicio altă țară din Europa nu practică tarife atât de mici pentru sex.
”Unele femei o fac pentru o pâine sau o bucată de tartă. Doar pentru că le este foame”, explică Gregory Laxos, profesor de sociologie la Atena, într-un interviu pentru London Times citat de 7sur7.be. ”Altele își vând corpul pentru a plăti datoriile, impozitele sau pentru a face rost de bani pentru droguri”, adaugă el.
Gregory Laxos a avut nevoie de trei ani pentru a realiza acest studiu. ”Cele care practică relații sexuale tarifate la doar doi euro sunt fete tinere. Această tendință riscă să se perpetueze în următorii ani”, explică acesta.
Prostituția este legală în Grecia. Potrivit studiului, pe străzile din Grecia există peste 18.500 de prostituate. Majoritatea au între 17 și 20 de ani.
În octombrie, în Grecia a izbucnit un imens scandal după ce s-a descoperit că o mamă își ”vânduse” fiica de 12 ani unui preot și unui pensionar. Ea a fost condamnată la 30 de ani de închisoare și la plata unei sume de 100.000 de euro amendă. (M.C)

Alte stiri din Externe

Ultima oră