Biserică, sinagogă și moschee în același loc? La Berlin ”se coace” un proiect. Va funcționa?

19 Ian 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Biserică, sinagogă și moschee în același loc? La Berlin ”se coace” un proiect. Va funcționa?


Sună cam SF, dar planul există, site-ul de strângere de fonduri a început să adune banii, iar ghizii care organizează tururi per pedes ale orașului Berlin deja au inclus locul în care ar urma să se ridice construcția în lista lor de obiective turistice.
Trei înalte fețe religioase germane și-au pus în minte să ducă la bun sfârșit acest proiect cultural care să fie gazdă pentru credincioși evrei, musulmani și creștini. Dacă ni-i imaginăm pe toți sub același acoperiș, asta deja e problema fiecăruia dintre noi. Rămâne de văzut dacă proiectul se va realiza.
Deocamdată, site-ul care prezintă povestea ”House of One”, așa cum se numește viitoarea construcție poate fi consultat de orice utilizator de Internet și oferă toate detaliile despre acest proiect inedit.
Construcția ar urma să se ridice pe amplasamentul fostei biserici Sf. Petru, datând din secolul al XIII-lea, distrusă după cel de-al Doilea Război Mondial.
Cine dorește să contribuie cu bani pentru acest proiect, poate accesa site-ul house-of-one.org. Deocamdată s-au adunat 1.024.200 de euro, de la 1.785 de donatori, mai e mult până la cele 43 milioane de euro necesare pentru acest șantier aparte. Cei care sunt interesați să contribuie la ridicarea clădirii pot cumpăra o viitoare cărămidă a clădirii, evident că online, contra a 10 euro. Site-ul, în orice caz, este foarte bine construit, semn că banii au fost folosiți cu cap. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu restul proiectului. (Marina Constantinoiu, Istvan Deak)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră