Procurorul General al Ucrainei şi-a dat demisia

19 Feb 2016 | scris de Veronica Micu
Procurorul General al Ucrainei şi-a dat demisia

La începutul acestei săptămâni, președintele Petro Poroșenko a cerut demisia premierului Arseni Iațeniuk și pe cea a procurorului general, Viktor Şokin, ambii fiind criticați intens pentru întârzierea reformelor, scrie rador.ro.

Practic, după ce i-a cerut explicit demisia procurorului general Viktor Șokin, Poroșenko a apreciat că "aceeași parametri ar trebui aplicați și guvernului", în condițiile în care "societatea a decis cu claritate că au existat mai multe greșeli decât realizări și că nu mai are încredere în miniștri".

Procurorul general Viktor Șokin, a cărui demisie este de mai mult timp solicitată atât în țară, cât și de occidentali, este un apropiat al actualului președinte, acuzat că nu face nimic pentru a combate corupția omniprezentă, respectiv că acoperă acest flagel atunci când ar putea fi afectate interesele oligarhilor apropiați puterii.

Marţi seară, Parlamentul de la Kiev a votat o decizie prin care a declarat drept ineficientă activitatea Cabinetului de Miniştri condus de premierul Arseni Iaţeniuk, însă a repsins moţiunea de cenzură împotriva Guvernului.

Pentru demiterea executivului, moțiunea trebuia să fie votată de cel puțin 226 de parlamentari, dar numai 194 au votat pentru.

Alte stiri din Externe

Ultima oră