Principala companie aeriană din Moldova va relua zborurile către Moscova

09 Sep 2022
Principala companie aeriană din Moldova va relua zborurile către Moscova

Air Moldova va relua zborurile comerciale către capitala Rusiei de la 1 octombrie ,  a anunțat vineri într-un comunicat, după șapte luni de închidere după intervenția militară rusă în Ucraina, scrie Le Monde.

Această decizie urmează, în special, „nenumărate solicitări din partea cetățenilor Republicii Moldova, cu sediul în Rusia” , dar și „cererii pasagerilor de a folosi biletele achiziționate în perioada pandemiei” , adaugă principala companie aeriană moldovenească.

Înainte de intervenția militară rusă, Air Moldova a deservit Moscova, Sankt Petersburg și Krasnodar, lângă Soci (sudul Rusiei). Compania nu a precizat dacă zborurile vor fi reluate și către aceste ultime două aeroporturi.

Autoritățile moldovene închiseseră spațiul aerian al țării în aceeași zi în care trupele de la Moscova au pătruns în Ucraina, țară vecină cu această fostă republică sovietică, înainte de a-l redeschide pe 21 martie.

Moldova, care are 2,6 milioane de locuitori, este candidat oficial de la sfârșitul lunii iunie la aderarea la Uniunea Europeană. Cele douăzeci și șapte au suspendat toate zborurile dintre Uniune și Rusia începând cu 27 februarie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră