Primul deces de pojar în ultimii 12 ani din SUA

03 Iul 2015
Primul deces de pojar în ultimii 12 ani din SUA
Decesul unei femei din statul Washington în această primăvară a fost provocat de pojar (rujeolă), fiind primul caz în SUA din ultimii 12 ani, au confirmat autorităţile, care insistă pentru vaccinare. Oficialităţile spun că legătura între decesul femeii şi pojar a fost confirmată după autopsie deoarece victima nu a prezentat unele dintre simptomele comune ale pojarului cum ar fi erupţia pe piele, scrie BBC.

Pojarul este foarte contagios şi se transmite uşor de la o persoană la alta, dar rareori este fatal. Decesul femeii survine unei epidemii de pojar de la California Disneyland, în 2014, când peste 100 de oameni au fost infectaţi. Deşi niciuna dintre persoanele infectate nu a murit atunci, în SUA există o dezubatere publică intensă privind vaccinarea obligatorie a şcolarilor şi la care unii părinţi se opun.

Oficialii de la Departamentul de stat pentru sănătate spun decesul victimei nu are legătură cu incidentul de la disneyland. Femeia lua medicamente cde i-au slăbit imunitatea, a declarat donn Moyer, purtătorul de cuvânt al Departamentului.Ea a fost internată pentru mai multe probleme de sănătate în primăvară la un spital din Clallam City. "Victima a fost internată în aceeaşi perioadă cu o persoană căreia mai târziu i-a apărut o erupţie şi a fost diagnisticată cu pojar", a mai spus Moyer. 

Oficialităţile nu au dorit să dea publicităţii numele şi vârsta femeii, dar au spus că aceasta nu era bătrână. Autopsia a arătat că victima a murit din cauza pneumoniei induse de pojar. "Această situaţie tragică arată cât de importantă este vaccinarea pentru a asigura protejarea comunităţii împotriva  pojarului", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Până în prezent, de la începutul anului, în SUA au fost înregistrate 176 de cazuri de pojar, dintre acestea 117 având legătură cu epidemia de la Disneyland, conform centrelor americane de prevenţie şi  control al bolilor. Ultimul deces provocat de pojar s-a produs în SUA în 2013. 

Citiţi mai multe ştiri din Sănătate!




Alte stiri din Externe

Ultima oră