Primarul Chișinăului: Moscova stă la pândă. O Moldovă instabilă ar putea fi preluată precum Crimeea

30 Iul 2015
Primarul Chișinăului: Moscova stă la pândă. O Moldovă instabilă ar putea fi preluată precum Crimeea
Dorin Chirtoacă avertizează asupra faptului că instabilitatea politică ar putea avea efecte grave asupra Republicii Moldova. Primarul Chișinăului este de părere că “o Moldovă instabilă ar fi preluată de Rusia precum Crimeea”.
 
"Eu cred că toată lumea conștientizează că o asemenea situație nu poate trena la nesfârșit pentru Republica Moldova, întrucat este chiar periculos. (...) Moscova evident stă la pândă și în momentul în care vor fi comise greșeli, Moldova ar putea fi preluată exact cum a fost preluată Crimeea sau acum regiunile Donetk și Lugansk ", a declarat Chirtoacă, la RFI.
 
Liberalul moldovean a precizat că în R. Moldova vor fi făcute reforme drastice, dar că acestea vor fi explicate populației.
 
"Dacă se va reuşi să avem o guvernare liniştită, consecventă, serioasă, cu cele mai dure reforme posibile (...), dacă ne este dat să trecem prin reforme drastice, vom explica oamenilor corect acest lucru, ei ne vor înţelege şi ne vor susţine în parcursul european. Nu parcursul european îi deranjează, ci modul în care parcursul european a fost gestionat la Chişinău de clasa politică şi acum este o şansă ca lucrurile să fie reparate", a mai spus edilul Chișinăului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră