Preşedintele Ucrainei a luat-o pe urmele lui Fidel Castro

13 Oct 2019
Preşedintele Ucrainei a luat-o pe urmele lui Fidel Castro

Liderul comunist cubanez Fidel Castro era renumit pentru discursurile interminabile, de câte 9 ore, pe care le ţinea. Ei bine, are un urmaş care-l şi întrece!

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a susţinut joi, la Kiev, o conferinţă de presă maraton, care a durat 14 ore, între 10:00 şi 0:10.

În tot acest timp, Zelenski a discutat cu peste 300 de jurnalişti ucraineni şi străini şi a răspuns la peste 500 de întrebări.

Potrivit Agenţiei RBC, cele mai multe întrebări ale jurnaliștilor s-au referit la presiunea exercitată de preşedintele american, Donald Trump, asupra conducerii Ucrainei, semnarea aşa-numitei „formule Steinmeier” pentru restabilirea păcii în est şi încheierea războiului din Donbas.

Zelenski a mai răspuns la întrebări despre următoarea reuniune în formatul Normandia, o posibilă întâlnire cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, alegerile locale din Donbas, demiterea primarului de Kiev, Vitali Kliciko, reducerea facturilor la utilități și creşterea salariilor.

Presa din Ucraina notează că preşedintele Zelenski a bătut recordul mondial în ceea ce priveşte durata unor conferinţe de presă, evenimentul de la Kiev desfăşurându-se pe parcursul a 14 ore.

Alte stiri din Externe

Ultima oră