Presa din Franța: În Grecia ar putea izbucni un RĂZBOI CIVIL!

13 Iul 2015
Presa din Franța: În Grecia ar putea izbucni un RĂZBOI CIVIL!
Dacă Grecia eșuează în a ajunge la o înțelegere cu creditorii internaționali, respectiv Comisia Europeană, FMI și Banca Centrală Europeană, care cer guvernului de la Atena mai multe măsuri de austeritate, în restul continentului ar putea apărea pericolul unei "Primăveri Europene", scrie Jean-Paul Mounier, editorialist la Boulevard Voltaire.
 
Situația din jurul crizei datoriilor din Grecia este doar vârful iceberg-ului. Economia reală a Europei este de multă vreme jefuită de către liderii politici, care au transformat-o într-o economie virtuală. Economia reală a lumii se ridică la 73.000 de miliarde de euro. Cu toate acestea, cifra reprezintă doar 2% din economia lumii, în timp ce restul procentelor este de fapt o economie falsă, virtuală, care nu produce nimic și care creează crize financiare, susține Mounier, citat de Sputnik International.
 
Cu alte cuvinte, sunt două economii diferite. cea reală, bazată pe munca grea a oamenilor, și cea virtualp, generată de algoritmi financiari și computere.
 
"Scopul final al economiei virtuale este de a îndatora statele și a le face mai ușor de controlat. Pentru a construi un nou Turn Babel - oameni care să vorbească o singură limbă și să folosească o monedă unică digitală. Cu toții știm că asta nu poate sfârși decât rău", afirmă editorialistul francez.
 
Liderii zonei euro au ajuns azi în unanimitate la un acord cu privire la Grecia referitor la un nou program de asistență financiară de la creditorii internaționali.
 
Aceștia s-au reunit încă de duminică seară pentru a decide dacă sunt sau nu îndeplinite condițiile pentru începerea negocierilor cu Atena privind un nou program de asistență financiară, al treilea de acest fel în ultimii cinci ani.

Alte stiri din Externe

Ultima oră