Deznodământ fericit pentru un preot român homosexual, nevoit să plece din Dresda după o relație initima cu un alt preot

07 Ian 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Deznodământ fericit pentru un preot român homosexual, nevoit să plece din Dresda după o relație initima cu un alt preot

În anul 2015 s-a aflat că preotul este homosexual și are o relație cu un alt preot, Stephan Rost (38 de ani). Mai mult, cei doi au ales să își oficializeze relația, însă au fost împiedicați să se mute împreună în casa parohială.

Liderii comunității religioase au rămas șocați de decizia preotului român Ciprian Matefy de a părăsi orașul la începutul acestui an.

“Legislația specială pentru preoții homosexuali sau lesbiene ne îngreunează să ne desfășurăm activitatea”, a declarat bărbatul de 33 de ani, pentru mopo24.

“După un început frumos și neobișnuit pentru biserica locală, Ciprian Matefy a ales în mod neașteptat să plece din Dresda”, notează sursa citată.

Ciprian va prelua începând cu luna aprilie parohia din Sandesneben, localitate aflată între Hamburg și Lubeck. Cei doi au primit deja permisiunea de a locui împreună în casa parohială.

“Ne pare rău că au ales să plece. Plănuisem pentru ambii o perspectivă profesională în comunitatea din Dresda. Dar se pare că cei doi nu s-au simțit bine aici. Din 2012 este permisă conviețuirea în casa parohială a două persoane de același sex, dar consiliul bisericii trebuie să își dea acordul în unanimitate”, susține un reprezentant al conducerii bisericilor din Dresda, Margrit Klatte.

“Ești permanent dependent de bunăvoința personală a multora. Suntem încrezători în viitor și sperăm ca procesul început să continue și în Saxonia”, a încheiat Ciprian.

Alte stiri din Externe

Ultima oră