Premierul Serbiei, lovit în cap cu o piatră la ceremoniile de la Srebrenica (VIDEO)

11 Iul 2015
Premierul Serbiei, lovit în cap cu o piatră la ceremoniile de la Srebrenica (VIDEO)
Premierul sârb Aleksandar Vucici a fost lovit în cap de o piatră aruncată de unul dintre participanții la ceremonia de comemorare a victimelor masacrului de la Srebrenica, relatează agenția de presă sârbă Tanjug, preluată de France Presse.

"Delegația condusă de Aleksandar Vucici a părăsit ceremonia după un atac în cursul căruia prim-ministrul a fost atins de o piatră la cap și ochelarii săi au fost sparți", scrie Tanjug, care citează corespondenții de la Srebrenica.

Anterior, AFP și Reuters au relatat că premierul sârb a fost alungat de la ceremonie de persoane care au început să-l huiduie și să arunce cu pietre și sticle în direcția sa, după ce Vucici a depus o floare în fața unui monument pe care se află numele a celor peste 6.200 de victime identificate și înmormântate în cimitirul memorial.

Prim-ministrul sârb a plecat de la locul incidentului în fugă, înconjurat de membrii serviciului său de pază, potrivit relatărilor de la fața locului. Un oficial al guvernului bosniac a confirmat că delegația premierului sârb a părăsit locul incidentului.

Înainte de a pleca spre Bosnia, premierul sârb a dat publicității un comunicat în care a condamnat "crima monstruoasă" de la Srebrenica.

"Au trecut 20 de ani de la teribila crimă din Srebrenica. Nu există cuvinte care să poată fi rostite pentru a exprima tristețea și regretele pentru victime, nici furia față de cei care au comis această crimă monstruoasă", a notat Vucic într-o scrisoare deschisă, însă fără a folosi cuvântul "genocid".

Mii de persoane sunt prezente sâmbătă la Srebrenica pentru a participa la ceremoniile care marchează 20 de ani de la masacrarea a 8.000 de bărbați și băieți musulmani. (Agerpres)




Alte stiri din Externe

Ultima oră