Premierul Olandei: esticii au luat bani UE, au si responsabilități

18 Sep 2015
Premierul Olandei: esticii au luat bani UE, au si responsabilități

Premierul Olandei, Mark Rutte, este de acord cu un sistem de distribuire a refugiaților și dă ca contraargument faptul că țările din Europa de Est, care acum critică sistemul cotelor de refugiați, au luat fonduri UE și, prin urmare, au și responsabilități.

"Europa de Est s-a putut baza, în ultimii zece ani, pe o contribuţie importantă din partea Europei; acum trebuie să aibă și responsabilităţi. Fonduri importante au fost investite în economiile din Europa de Est; a fost şi în interesul nostru; acum Europa de Vest are nevoie reală de Europa de Est", a insistat Rutte.

Premierul spune că preluare imigrantilor nu poate fi făcută doar de un număr de state, cele mai prospere, ci și de cele mai puțin bogate.
Declarația lui Rutte vine la câteva ore după cea a ministrului german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a amenințat voalat că statele europene care refuză cotele ar putea să fie “învinse” în Consiliul UE de către celelalte, care sunt majoritare. 

În acest moment statele care și-au exprimat rezerve sau au criticat cotele sunt România, Polonia, Ungaria, Cehia și Slovacia.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră