Premierul Greciei dă socoteală în fața Parlamentului European

08 Iul 2015
Premierul Greciei dă socoteală în fața Parlamentului European
Premierul Greciei, Alexis Tsipras, se va adresa, miercuri, Parlamentului European dela Strasbourg, în cadrul unei sesiuni consacrate negocierilor în curs între Grecia și creditorii săi.

Potrivit site-ului Parlamentului European, dezbaterea va avea loc la ora locală 09.30 (07.30 GMT). Grupul ALDE din Parlamentul European a apreciat într-un comunicat dat publicității marți că "a venit timpul ca Alexis Tsipras să-și asume responsabilitățile și să le explice cetățenilor europeni ce intenționează să facă pentru a menține intactă zona euro".

O intervenție a premierului grec în PE urma să aibă loc la finele lui iunie, dar a fost anulată din cauza negocierilor atunci în curs la Bruxelles între Grecia și creditorii săi.

După referendumul de duminică soldat cu victoria taberei opozanților ultimelor reforme propuse de UE și FMI, responsabilii greci s-au întâlnit pentru prima dată marți, la Bruxelles, cu partenerii lor europeni.

Miniștrii de finanțe din zona euro s-au reunit marți după-amiază la Bruxelles, dar pentru că șeful Guvernului de la Atena nu a prezentat niciun plan concret de ieșire din criză, nu au fost făcute progrese.

Liderii europeni au dat termen până vineri Greciei să prezinte noi propuneri și au convocat pentru duminică un summit extraordinar cu toți cei 28 de lideri din UE.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră