Premierul demisionar al Republicii Moldova refuză să asigure interimatul

18 Iun 2015
Premierul demisionar al Republicii Moldova refuză să asigure interimatul
Premierul demisionar din Republica Moldova, Chiril Gaburici, a refuzat să asigure interimatul funcției.

După ce ieri Curtea Constituțională din Republica Moldova a decis că interimatul funcției de premier nu poate fi asigurat de altcineva, atât timp cât prim-ministrul demisionar nu refuză oficial fotoliul de șef al executivului, joi Chiril Gaburici i-a prezentat șefului statului demersul prin care refuză funcția anunță postul moldovenesc de televiziune Publika.

”L-am informat pe președintele Republicii Moldova că refuz să asigur interimatul funcției pe motivele expuse odată cu demisia și solicit desemnarea unui Prim-ministru interimar. Îmi doresc ca liderii coaliției să vadă în demisia mea un start imediat al formării unei majorități parlamentare stabile și a unui nou guvern care să urmeze calea europeană a reformelor pentru Republica Moldova”, a scrist Gaburici, pe pagina sa de Facebook.

În aceste condiții, președintele Nicolae Timofti urmează să numească printr-un decret un prim-ministru interimar. La Chişinău este vehiculat deja numele actualului vicepremier pentru afaceri europene, Natalia Gherman.

La sfârșitul săptămânii trecute, fostul premier Chiril Gaburici și-a anunțat demisia, după ce a fost audiat la procuratură în dosarul diplomelor false. Avocaţii săi au cerut, joi, clasarea dosarului privind falsificarea diplomei lui Chiril Gaburici pe motiv că termenul de prescripţie a expirat.
Premierul demisionar din Republica Moldova, Chiril Gaburici, a refuzat să asigure interimatul funcției. Un demers oficial  în acest sens a fost prezentat șefului statului. În aceste condiții, președintele Nicolae Timofti urmează să numească printr-un decret un prim-ministru interimar. La Chişinău este vehiculat deja numele actualului vicepremier pentru afaceri europene, Natalia Gherman. - See more at: http://stiri.tvr.ro/premierul-demisionar-din-republica-moldova-chiril-gaburici-a-refuzat-sa-asigure-interimatul_61881.html#sthash.HuAZjNlf.dpuf

Alte stiri din Externe

Ultima oră