Premierul Belgiei: Risc de atentat cu arme și explozibili în mai multe locuri din Bruxelles

21 Noi 2015 | scris de Gabriela Antoniu
Premierul Belgiei: Risc de atentat cu arme și explozibili în mai multe locuri din Bruxelles

Charles Michel, şeful guvernului belgian, a invocat sâmbătă, într-o conferință de presă, "riscul unui atentat comis de indivizi cu arme și explozibili în mai multe locuri din capitală" pentru a justifica trecerea la nivelul 4, maxim, al alertei teroriste pentru toată regiunea bruxelleză, pentru aeroportul din Bruxelles, precum și la Vilvorde, o comună din Flandra de unde au provenit mai mulți tineri care s-au radicalizat, informează AFP, citată de Agerpres.

Concret, toate stațiile de metrou au fost închise sâmbătă în Bruxelles, iar numeroase adunări și mari evenimente urmează să fie anulate, după ce autorităţile au ridicat la maxim nivelul de alertă teroristă în capitala belgiană. Un concert al interpretului francez Johnny Hallyday prevăzut pentru sâmbătă seară la Bruxelles a fost anulat din cauza unor amenințări teroriste.

Premierul Charles Michel a reunit sâmbătă Consiliul Național de Securitate. "Avem suficiente elemente pentru a estima că amenințarea este precisă și iminentă", a afirmat ministrul de Externe Didier Reynders. La întâlnire au fost de asemenea prezenți miniștrii de interne, Jan Jambon, al justiției, Koen Geens, și al economiei, Kris Peeters.

Sâmbătă dimineață, autoritățile au atenționat populația să evite mulțimile din cauza unei "amenințări grave și iminente".

Alte stiri din Externe

Ultima oră