Preferinţele nasc monştri. 21 milioane de fete nedorite, într-o singură ţară!

30 Ian 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Preferinţele nasc monştri. 21 milioane de fete nedorite, într-o singură ţară!

Preferința culturală pentru băieți a dus la 21 de milioane de fete "nedorite" în țară, se arată într-un raport recent al Ministerului de Finanţe din India, relatează BBC şi The Washington Post.

Avorturile selective, în funcţie de sexul copiilor, când părinții decid să întrerupă sarcina atunci când află că au fete, sunt un fenomen foarte prezent în India, chiar dacă autorităţile au interzis astfel de proceduri.

După cum explică BBC, noul raport evidențiază un alt mod în care părinții se asigură că au fii: ei continuă să aibă copii până la nașterea unui copil de sex masculin.

Autorii raportului avertizează că această practică, deși "mai delicată" decât avortul selectiv în funcție de sex, poate duce la copiii care primesc mai puțină mâncare și educaţie decât frații lor.

Raportul a constatat, de asemenea, că 63 de milioane de femei au dispărut din populația Indiei din cauza unor factori precum avorturile și din cauza atenției mai mari acordată băieților, prin boală, neglijență și malnutriție.

Există o serie de motive în spatele preferințelor culturale pentru băieți din India. Copiii de sex masculin nu plătesc zestre atunci când se căsătoresc, de exemplu. În timp ce femeile sunt în măsură să moștenească în mod legal bunurile și afacerile din India, tradiția dictează că aceste moșteniri să fie predate fiilor.

Această preferință pentru copiii de sex masculin pare să existe în toate clasele socio-economice; după cum relatează Washington Post. Noua cercetare a comparat datele din 1999 și 2011 și a constatat că ponderea pe sexe în diferite state s-a înrăutățit, chiar și pe măsură ce veniturile s-au îmbunătățit. Diferența este deosebit de mare în Punjab și Haryana, unde există 1200 de băieți sub vârsta de șapte ani pentru fiecare 1000 de fete.

"Poate că zona la care societatea indiană trebuie să reflecteze cel mai mult  este ceea ce s-ar putea numi" preferința pentru fiu", în care dezvoltarea nu se dovedește a fi un antidot", se mai arată în raportul ministerului indian, care precizează că, în acest caz, cei care trebuie să se implice cel mai mult sunt societatea civilă, comunitățile și familiile.

Alte stiri din Externe

Ultima oră