Un oficial al armatei SUA denunţă practici "dezgustătoare" ale ISIS. Cum înlocuieşte organizaţia teroristă luptătorii ucişi în atacurile americane

05 Dec 2015 | scris de Veronica Micu
Un oficial al armatei SUA denunţă practici

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului militar american în Orientul Mijlociu, colonelul Patrick Ryder, a anunţat că organizaţia jihadistă Statul Islamic recrutează din ce în ce mai mulţi în rândurile sale pentru a înlocui miile de luptători uciși de atacurile coaliției conduse de SUA, relatează ndtv.com.

Ryder a declarat că numărul de băieți deveniți soldați pentru jihadiști, unii dintre ei având chiar și 10 ani, a crescut simțitor, unii dintre ei fiind folosiți drept călăi.

"Am văzut că această tendință în creștere de ceva timp, în cazul în care sunt nevoiți să recruteze forțat copii chiar și de 10 ani să lupte. Aceasta este din nou o indicație că vor să înlocuiască soldații pierduți în lupte", a spus Ryder, denumind practica "dezgustătoare și ilegală peste granițe".

Declaraţiile colonelul Patrick Ryder vin după ce ISIS a publicat pe internet un material video terifiant în care șase copii ucid mai mulţi membri ai forțele de securitate siriene, capturați de jihadiști.

Cinci dintre cei şase copii au împușcat sirienii captivi, iar al șaselea a decapitat un prizonier.

În înregistrare se vede cum zeci de băieți studiază texte religioase și învață să lupte corp la corp.

”Este dezgustător”, a comentat Ryder, care a precizat însă că omorârea oricărei persoane inocente în atacurile coaliţiei va fi evitată.

Cu toate acestea, ”în cazul care un jihadist este înarmat și arată că vrea să atace, atunci el va fi considerat țintă militară”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră