Nu va exista o limită teritorială administrativă pentru deplasări, după 15 mai, anunță Marcel Vela

07 Mai 2020 | scris de A.V.
Nu va exista o limită teritorială administrativă pentru deplasări, după 15 mai, anunță Marcel Vela

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, miercuri, că după data de 15 mai vor fi permise deplasările fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ.

"Puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ. Aşadar, nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limita în zonele metropolitane şi în consecinţă nu va exista o limită teritorială administrativă în cadrul căreia să vă puteţi sau să nu vă puteţi deplasa", a spus Vela, într-o înregistrare video pe pagina sa de Facebook

Într-o postare video, publicată pe Facebook, ministrul Vela a răspuns la 7 întrebări adresate, pe contul său, de către diverşi cetăţeni.

„Puteţi merge, începând cu 15 mai, unde doriţi dumneavoastră, evident respectând regulile impuse în ordonanţele militare, care vor fi preluate în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a răspuns Marcel Vela.

Ministrul a mai precizat că, în acest caz, trebuie „să păstraţi distanţa socială, să aveţi materiale de protecţie şi să îndepliniţi toate condiţiile care ţin de igiena personală: să vă spălaţi des pe mâini şi să faceţi tot ce aţi făcut până acuma, pentru a opri răspândirea noului coronavirus”.

De asemenea, după 15 mai, declaraţiile pe proprie răspundere nu vor mai fi necesare, a mai spus ministrul. Totuşi, la întîlnirile cu prietenii, trebuie evitată formarea grupurilor mai mari de trei persoane şi respectată distanţa socială.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră