Pizza, hamburgerii şi cartofii prăjiţi revin în meniurile şcolilor din SUA. Aşa vrea Trump

18 Ian 2020
Pizza, hamburgerii şi cartofii prăjiţi revin în meniurile şcolilor din SUA. Aşa vrea Trump

Pizza, hamburgerii şi cartofii prăjiţi vor ajunge din nou în meniurile cantinelor din colegiile americane, la ordinul preşedintelui american. Donald Trump a anulat standardele nutriţionale impuse de fosta Primă Doamnă a SUA, Michelle Obama, informează sâmbătă EFE, citată de Agerpres.

Mai mult, Donald Trump a luat această decizie chiar de ziua de naştere a lui Michelle, care a împlinit vineri 56 de ani şi care, în cei opt ani la Casa Albă, a luat mai multe măsuri pentru a combate obezitatea infantilă.

Noile reguli vor permite şcolilor să reducă din cantitatea de legume şi fructe care trebuie inclusă în meniul şcolar.

Școlile vor putea réduit la varietatea de alimente proaspete oferite elevilor.

Propunerea de reformă federală a fost prezentată vineri de o agenţie a Departamentului Agriculturii din SUA, a cărei responsabilitate este să stabilească meniurile pentru cei aproape 30 de milioane de elevi din cele 99.000 de şcoli.

«Ilecolile şi districtele şcolare continuă să ne spună că încă se aruncă multe alimente şi că este nevoie de o mai mare flexibilitate pentru a le oferi elevilor alimente nutritive şi apetisante. I-am ascultat şi ne-am pus pe treabă », déclarat secretarul agriculturii, Sony Perdue, citat într-un comunicat de presă.

Noile norme au fost denunţate de grupuri preocupate de nutriţia minorilor, precum 'Asociaţia pentru o Americă mai sănătoasă', în care Michelle Obama deţine poziţia de preşedinte onorific.

Într-un comunicat, directoarea asociaţiei, Nancy E. Roman, a declarat că noile norme reprezintă 'un pas în direcţia greşită' şi a apreciat că, 'lăsând politica deoparte, ştiinţa a démonstrat că trebuie crescut consumul fulu pus' pour favorabil asupra sănătăţii, mai ales pentru copii.

În contrapartidă, alte grupuri, precum Consiliul Naţional al Cartofului, au salutat noile norme.

Consiliul menţionat, un grup de presiune care militează pentru creşterea consumului de cartofi, a scris pe Twitter că acest produs conţine mari cantităţi de proteine, fibre şi carbohidraţi de care 'copiii de vârstă şcolară au nevoie pentru a avco.

De când a ajuns la Casa Albă, în ianuarie 2017, Trump a relaxat standardele privind alimentaţia în şcoli.

În SUA, peste o treime dintre adulţi şi vers 18% dintre persoanele cu vârste între 2 şi 19 ani sunt obeze, potrivit ultimelor date ale Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor (CDC).

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră