CRUZIMI INCREDIBILE! Zeci de pisici, TORȚELE VII cu care MAFIA incendiază pădurile Siciliei (VIDEO)

23 Iun 2016 | scris de Veronica Micu
CRUZIMI INCREDIBILE! Zeci de pisici, TORȚELE VII cu care MAFIA incendiază pădurile Siciliei (VIDEO)

După ce au urmărit imaginile de pe camerele de supraveghere, anchetatorii au ajuns la următoarea concluzie: mafioții leagă de cozile pisicilor cârpe îmbibate cu petrol, cărora le dau apoi foc. Speriate, felinele o rup la fugă prin pădure și aprind tot ce ating.

Potrivit jurnaliștilor de la Organized Crime an Corruption Report Project, așa își explică autoritățile cum au fost declanșate simultan 800 de incendii, toate fiind provocate în timpul nopții.

”Nu se poate ca toată Sicilia să ia foc în același timp din întâmplare. Una dintre tehnicile mafiei este să lege cârpe îmbibate în benzină de cozile pisicilor și să le dea foc”, spune Giuseppe Antoci, directorul parcului național Nebrodi.

Case, hoteluri, ferme și rezervații naturale protejate au fost distruse astfel, pagubele ridicându-se la peste 30 de milioane de euro.

Din cauza flăcărilor și a fumului, cele două autostrăzi care leagă Palermo de restul insulei au fost închise, ca și principalele linii feroviare, iar 15.000 de locuințe au rămas fără curent. Mai mult, Scirocco, vântul african uscat și fierbinte, n-a făcut decât să ațâțe incendiile provocate de mafie.

Guvernatorul Siciliei, Rosario Crocetta, a declarat pentru publicația americană The Daily Beast că 180 pădurari au fost concediați la începutul lunii iunie, după ce s-a descoperit că au legături cu mafia.

”Nu avem dovezi, dar suspectăm că este un interes infracțional în spate. Mă îngrozește că infractorii din Sicilia dau foc unor păduri de sute de ani, dar la mijloc sunt interese speculative”, a mai spus Crocetta.

Alte stiri din Externe

Ultima oră