Piața imobiliară în vremea pandemiei: un sat din secolul al XVIII-lea scos la vânzare la un preț mai mult ca rezonabil

29 Mai 2020 | scris de A.A.
Piața imobiliară în vremea pandemiei: un sat din secolul al XVIII-lea scos la vânzare la un preț mai mult ca rezonabil

Dacă unii oameni și-au exprimat intenția de a se muta la casă după această lungă perioadă de izolare în apartamente, sunt și câțiva care se gândesc să-și cumpere propriul sat.

Cei mai bogați oameni din Olanda au posibilitatea de a achiziționa un întreg sat scandinav ce datează din secolul al XVIII-lea, Satra Brunn, la prețul de 7,3 milioane de dolari.

Izolatul sat este la ora actuală un întreg centru spa și locația preferată de turiști pentru întreținerea sănătății, datează din 1700. În acel an, un celebru medic a decis să cumpere terenul ce înconjura un vestit izvor de apă termală, conform site-ului oficial al Primăriei.

După ce a finalizat construcția unor locuițe, băi termale, o biserică, un spital local și câteva drumuri mărginite de copaci, doctorul a vândut proprietatea în 1740 unui episcop care a făcut parte din Academia Uppsala. Preotul și-a păstrat proprietatea până la mijlocul secolului XX.

În toată această perioadă, satul a primit vizitatori din rândul aristocraților vremii, dar și a oamenilor simpli care veneau să-și trateze diverse afecțiuni. Și în zilele noastre, activitatea este întreruptă pe perioada iernii, dar Satra Brunn prezintă multiple oportunități de dezvoltare.

În zilele noastre, proprietatea include mai multe locuințe, un restaurant, un hotel, un centru spa, dar și grădinițe și o micuță fabrică de răcoritoare. Satul se întinde pe 58 de hectare, dintre care 34 sunt într-o zonă retrasă.

Site-ul oficial Satra Brunn a declarat că este locația preferată pentru conferințe, nunți, dar și ca zone de recreere.

Vânzarea satului va fi realizată prin intermediul unei licitații, iar cei interesați se pot înscrie până pe 31 mai. Prețul de pornire este de 7.227.188 dolari.

Alte stiri din Externe

Ultima oră