Shimon Peres, fostul președinte israelian, spitalizat după un accident vascular cerebral

13 Sep 2016 | scris de Magda Marincovici
Shimon Peres, fostul președinte israelian, spitalizat după un accident vascular cerebral

După ce a informat că starea sa de sănătate este stabilă și că este conștient, biroul de presă al Peres a raportat o modificare în starea sănătate.

Medicii au decis să fie anesteziat și plasat sub asistență respiratorie pentru a facilita administrarea tratamentului. În câteva minute, va face o investigație pentru evaluarea mai precisă a stării lui de sănătate, a anunțat biroul său de presă.

Media israeliană a anunțat că Peres este în stare gravă. Jurnaliștii se află la Ramat Gan, în apropiere de Tel Aviv. Tel-Hashomer este cel mai mare spital israelian.

Premierul Benjamin Netanyahu a recționat prompt la vestea spitalizării lui Peres. Îi doresc fostului președinte însănătoșire rapidă. Shimon, te iubim și tot poporul speră în vindecarea ta, a scris Netahyahu pe pagina sa de Facebook. Netanyahu a discutat cu directorul spitalului pentru a se informa cu privire la starea de sănătate a lui Peres. Fostul președinte Peres a avut, în luna ianuarie, două crize cardiace în decurs de zece zile și a fost spitalizat în două rânduri. 

Unul dintre artizanii acordurilor de pace de la Oslo din 1993, Shimon Peres a primit premiul Nobel pentru pace în 1994, împreună cu fostul premier israelian Yitzhak Rabin și cu fostul lider palestinian Yasser Arafat, ambii decedați.

Ultimul om politic încă în viață provenit din generația părinților fondatori ai statului Israel, ministru în numeroase guverne, Peres și-a asumat în mai multe rânduri funcția de prim-ministru, apoi de președinte al statului Israel în perioada 2007-2014.

În vârstă de 93 de ani, Peres a rămas deosebit de activ prin intermediul Centrului Peres pentru pace, care promovează coexistența între evrei și arabi.

 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră