Pentru o poză pe Facebook, un român și-a înjunghiat mortal fosta iubită în Austria

15 Oct 2015
Pentru o poză pe Facebook, un român și-a înjunghiat mortal fosta iubită în Austria
Gelozia i-a luat mințile unui român de 31 de ani. Într-o seară de ianuarie anul curent, el a văzut pe pagina de Facebook a fostei sale prietene o poză în care ea se săruta cu un alt bărbat.  
Deși cei doi erau separați de un an, românul, orbit de gelozie, s-a dus la locul de muncă al tinerei de 25 de ani. S-a inscat o ceartă între cei doi, bărbatul a lovit-o cu bestialitate în zona capului, apoi a sugrumat-o, iar când femeia și-a pierdut cunoștința, a înjunghiat-o mortal.

Conform cotidianului Kleine Zeitung, tânăra lucra ca femeie de serviciu în orașul austriac Graz și urma să se căsătorească cu bărbatul cu care se săruta în fotografie.

Bărbatul a fost reținut fără să opună rezistență, iar la prima înfățișare a procesului el și-a recunoscut fapta.

Avocații lui au reușit să aducă mai mulți martori, care au declarat în fața instanței că românul nu era un om violent, ba chiar era amabil. Judecătorul n-a mai rezistat și a intervenit.

“Dacă era un om agresiv? Ce întrebare e asta? Inculpatul și-a chinuit victima timp de aproape o oră, apoi i-a mai aplicat câteva lovituri și după aceea a înjunghiat-o”, a reacționat judecătorul Martin Wolf.

Deși avocații apărării au încercat să arate că el nu a avut discernământ în momentul comiterii faptelor, expertul psihiatru le-a anulat orice speranță.

“A strâns de gâtul ei cu toată puterea. Nu a arătat nici o emoție în momentul comiterii faptei. A acționat din obsesie. Nu a avut nici o îndoială, a fost mereu decis. Nu a arătat nici o urmă de remușcare. Era cimentat în propria-i convingere. Treaba era încheiată pentru el și rezolvată în toate aspectele esențiale”, a subliniat expertul Adelheid Kastner.

Jurații l-au găsit vinovat pentru crimă, iar judecătorul l-a condamnat la închisoare pe viață. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată prin recurs. (I.D)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră