Pentagonul confirmă că a antrenat rebeli sirieni pentru a lupta împotriva Statul Islamic

22 Sep 2015
Pentagonul confirmă că a antrenat rebeli sirieni pentru a lupta împotriva Statul Islamic
Pentagonul a confirmat intrarea în Siria a unui contingent de 70 de militari sirieni, opozanți ai regimului Assad, care au fost antrenați și echipați de Statele Unite pentru a lupta împotriva jihadiștilor Statului Islamic.

Informația întărește ideea că în ciuda dramei umanitare ce se petrece la ora actuală în Siria, Orientul Mijlociu devine, precum Afganistanul, în perioada anilor '80, zona preferată pentru jocuri strategice între marile puteri.

Statele Unite a demarat la începutul anului un program de pregătire a rebelilor sirieni moderați, cu o finanțare de 500 de milioane de dolari, în care ar urma să fie antrenați și echipați 5,000 de militari.

De partea cealaltă, Rusia, o susținătoare a regimul Assad, și-a intensificat acțiunile în zonă, media internațională informând despre dorința de implicare a militarilor ruși, prin consiliere, echipament, lovituri aeriene și desfășurarea de trupe la sol.

Așadar, se pare că după eliminarea inamicului comun - Statul Islamic, s-ar putea să asistă la o nouă confruntare indirectă între SUA și Rusia, prin intermediul facțiunilor militare siriene.

Alte stiri din Externe

Ultima oră