Cele mai puternice pașapoarte din lume. Vezi pe ce loc se situează cel românesc

24 Apr 2015
Cele mai puternice pașapoarte din lume. Vezi pe ce loc se situează cel românesc
Știați că există un clasament al pașapoartelor lumii? El se bazează pe o cercetare serioasă, a unui site de analiză din domeniul transporturilor, GoEuro, care clasează documentele de călătorie ale diferitelor state în funcție de cost, numărul de ore necesare pentru a-l achiziționa, termenul de valabilitate, precum și în câte țări se poate intra cu el fără viză.
Potrivit acestei cercetări, pașaportul românesc se află abia pe locul 34 dintr-un total de 50 de țări.
Așa cum orice călător o știe, pașapoartele sunt cheia spre aventură. Pașapoartele sunt acel obiect fără de care nu este bine să pleci în călătorie, dar naționalitatea deținătorului pașaportului poate avea efecte majore asupra planurilor de călătorie ale persoanei.
Pentru a putea analiza efectele pe care le au pașapoartele asupra deținătorilor lor, când călătoresc, GoEuro și-a asumat riscul de a analiza pașapoarte din 50 de țări din toată lumea, pentru a descoperi care sunt mai ”puternice”, deci mai utile.
Luând în considerare acești factori, pașaportul britanic este unul dintre cele mai puternice din lume, premițându-i deținătorului său să viziteze 174 de țări fără viză și la un cost de doar 73 de lire. Prin comparație, pașaportul SUA permite intrarea în același număr de state, dar costă cu 16 lire în plus. Pe locul întâi se situează pașaportul suedez. (M.C)

Alte stiri din Externe

Ultima oră