“Împotriva românilor, grecilor și homosexualilor”. Extrema dreaptă din Germania va fi condusă de o femeie

05 Iul 2015
“Împotriva românilor, grecilor și homosexualilor”. Extrema dreaptă din Germania va fi condusă de o femeie
 Sâmbătă a fost o zi de turbulenţe pentru partidul populist de dreapta Afd-Alternativa pentru Germania. În cadrul congresului național al partidului de la Essen, 3.500 de membri cu drept de vot au ales un nou președinte.  

Aripa neoliberal-conservatoare a președintelui în exercițiu Bernd Lucke a fost detronată cu 60% de voturi pentru radicalii de dreapta, conduși de doamna Frauke Petry, un politician de 40 de ani din Dresda.

“Lupta pentru putere s-a încheiat în favoarea lui Frauke Petry. Prin acest rezultat, partidul populist de dreapta se va deplasa și mai mult spre extrema dreaptă”, analizează cotidianul Neues Deutschland rezultatul votului.

Linia pe care va marșa partidul în viitor a fost trasată de un apropiat al lui Petry, președintele AfD din Rhenania de Nord-Westfalia, Marcus Pretzell.

“Suntem împotriva dictaturii roșilor și verzilor, împotriva românilor, bulgarilor, homosexualilor, grecilor și împotriva elitei care deține puterea în această țară. Suntem pentru valorile clasice, familia clasică și un sistem critic. Pentru asta nu trebuie să fim acuzați că suntem de extremă dreaptă sau reacționari.

AfD este un partid mic care vrea să devină de mărime medie. Dacă suntem un partid antieuro sau pro-Pegida? Suntem ambele și mult mai mult. Vremea noastră de glorie abia acum urmează să vină”, a anunțat Pretzell, fiind aplaudat în picioare de o treime dintre cei prezenți, în timp ce restul aplaudau frenetic stând pe scaune.

Petry a solicitat un sprijin mai puternic pentru mișcarea Pegida ( Patrioţi europeni contra islamizării Apusului ).

“Islamul reprezintă un concept de stat care ne este străin și incompatibil cu Constituția germană. Pegida ar fi trebuit susținută mai puternic. Aceștia sunt cetetățenii cu care vrem să facem politică primară”, a subliniat Petry.

Conform sursei citate, congresul s-a încheiat cu strigăte de „Petry, heil” din sală.

Euroscepticii de la AfD au ratat la mustață intrarea în Parlamentul german, în schimb au ocupat șase fotoliii dintre cele 96 rezervate Germaniei în Parlamentul European. (I.D)

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră