Parlamentul de la Chișinău a DEMIS guvernul condus de Valeriu Streleț

29 Oct 2015
Parlamentul de la Chișinău a DEMIS guvernul condus de Valeriu Streleț
UPDATE - Guvernul de la Chișinău, al premierului liberal-democrat Valeriu Streleț, a fost demis joi de parlament, printr-o moțiune de cenzură inițiată de opoziția socialistă și comunistă. Moțiunea a întrunit 65 de voturi. Liberal-democrații au votat împotrivă, iar liberalii s-au abținut.
.............................................

Parlamentul de la Chișinău s-a reunit azi în ședință pentru a examina moțiunea de cenzură împotriva guvernului condus de premierul liberal-democrat Valeriu Streleț. Documentul a fost semnat şi depus săptămâna trecută de 42 de parlamentari socialişti şi comunişti.
 
Ieri, democraţii au anunţat că vor da vot de neîncredere guvernului Streleţ, dacă acesta nu-şi va prezenta demisia înainte de dezbaterea moţiunii de cenzură. 
 
Azi, însă, premierul a anunţat că nu îşi dă demisia.
 
„Nu îmi voi prezenta demisia din proprie inițiativă din motive care sunt evidente. O eventuală demisie mă lipsește de dreptul de a ne apăra pozițiile în fața Parlamentului. O să merg în fața deputaților, o să prezint raportul de activitate și o să las la latitudinea colegilor din PD să decidă dacă vor să demită un guvern pro-european pe care tot ei l-au investit”, a declarat Valeriu Streleț, potrivit Unimedia.
 
Semnatarii moțiunii îl acuză pe actualul premier de complicitate la actele de corupție prin sprijinul acordat fostului său șef de partid Vlad Filat, aflat în prezent în arest preventiv sub acuzații de luare de mită și trafic de influență.
 
Pentru ca guvernul să fie demis sunt necesare 51 de voturi. 
 
Dezbaterea moțiunii are loc pe fondul unui protest organizat de Partidul Socialiștilor, al lui Igor Dodon, în fața clădirii parlamentului, manifestanții cerând demisia guvernului Streleț. Potrivit Radio Chișinău, în zonă a fost mobilizat un efectiv important de polițiști.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră