Parlamentar italian: Italia a importat 40% dintre criminalii din România, ei ne-au luat companiile și capitalul. Ce mai afacere și UE asta!

12 Apr 2017
Parlamentar italian: Italia a importat 40% dintre criminalii din România, ei ne-au luat companiile și capitalul. Ce mai afacere și UE asta!

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, deputatul italian Luigi Di Maio, membru al mișcării 5 Stelle, oferă propria sa percepție despre ceea ce înseamnă Uniunea Europeană, considerând că prin aderare Italia s-a pricopsit cu infractorii români, în schimbul capitalului și a afacerilor cedate partenerilor săi, notează huffingtonpost.it.

"Italia a importat 40% din infractorii din România. În timp ce România a importat din Italia afacerile și capitalul nostru. Ce mai afacere e și UE!

Din momentul în care politicul nu a dorit să facă să funcționeze justiția, de multe ori chiar sabotând-o, atragem infractori, în timp ce afacerile noastre funcționează acolo unde sistemul judiciar este mai puternic, precum în România!

Vă cer să ascultați aceste două minute din discursul Procurorului-adjunct din Messina, Sebastiano Ardita, pentru a înțelege ceea ce a creat în Italia partidul-stat al prietenilor prietenilor noștri".

"Este un mesaj care jignește pe mulți dintre concetățenii mei, de bunăcredință. Filosoful John Austin spune că atunci când enunți o frază înseamnă că produci o acțiune care poate construi sau distruge. Și cuvintele, chiar și spuse într-un anumit context, pot jigni, chiar dacă nu se dorește acest lucru Comunitatea românească din Italia este bine integrată în societatea italiană", a răspuns ambasadorul României în Italia, George Gabriel Bologan.

"Este un scuipat, o cădere în cel mai rău stil populist. Sunt foarte dezamăgită de această declarație, care va fi în defavoarea Mișcării 5 Stelle. Comunitatea noastă i-a urmărit cu interes pe tinerii reprezentanți ai acestui partid, ceea ce, după acest discurs, cu siguranță nu o va mai face", a declarat Simona Farcaș, președinta Asociației Viitorul Împreună.

Alte stiri din Externe

Ultima oră