Parada modei pentru femei, fără femei. Fotomodele înlocuite de drone (VIDEO)

02 Aug 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Parada modei pentru femei, fără femei. Fotomodele înlocuite de drone (VIDEO)

O paradă a modei pentru femei, în care creaţiile vestimentare să nu fie prezentate de frumoase fotomodele, ci să zboare prin aer, purtate de drone? Iată că este posibil. S-a întâmplat în iunie, la Hotelul Hilton din oraşul saudit Jeddah.

Hotelul din Jeddah, al doilea oraș ca mărime din Arabia Saudită, a găzduit evenimentul în luna Ramadanului, iar decizia organizatorilor de a folosi drone în loc de femei pentru a prezenta creațiile vestimentare a stârnit vii reacții, inclusiv pe rețelele de socializare, notează observers.france24.com.

Cei mai mulți saudiţi care au urmărit parada la faţa locului sau online au considerat ideea ”caraghioasă” și au comparat-o cu o ”paradă a fantomelor”, în postările ulterioare pe reţelele de socializare, declarând că situaţia este stânjenitoare pentru ţară.

”Ar fi putut măcar să prezinte în paralel modelele pe manechine de lemn, pentru a ne putea face o idee. Era oricum mai bine decât această defilare a fantomelor”, a scris un utilizator de Twitter.

Conducerea hotelului Hilton a declarat pentru postul France 24 că aceste prezentări de modă au loc anual, timp de trei zile, iar pe parcursul lor zeci de creatori de modă își prezintă realizările. ”De obicei invităm doar femei, iar prezentările se fac ca de obicei, cu modele, dar anul acesta am decis să invităm și bărbați și femei. În plus organizatorii au decis să închirieze drone de la o companie de specialitate pentru a aduce mai mult inedit în show”, a precizat sursa citată, încercând să dreagă busuiocul.

Nu este prima oară când dronele sunt folosite la o paradă a modei. Creatorii de la Dolce &Gabbana au folosit drone în februarie anul acesta la un show de modă la Milano, pentru a prezenta genți și poșete din colecția toamnă/iarnă 2018-2019.

 

”Nu trebuie să ne grăbim să vorbim despre conservatorism, ar fi mai bine să vedem schimbările care au loc... În ultimii ani show-urile de modă au devenit ceva obișnuit în această țară și sunt apreciate de consumatorii de ambe sexe. Avem și modele profesioniste, cum ar fi Taleedah Tamer. Ea este prima femeie din Arabia Saudită care a pășit ca model pe podiumul unei parade haute couture... Femeile saudite urmăresc cu pasiunea evoluțiile modei, iar acest drept nu trebuie să le fie luat”, a declarat  Marriam Mossalli, jurnalistă de modă, proprietarea firmei de consultanță în domeniul modei ”Niche Arabia”, citată de France 24

Legislația din Arabia Saudită impune reguli stricte cu privire la modul în care femeile trebuie să se îmbrace cât timp se află pe teritoriul țării. Ele sunt obligate să se acopere în public, dar regula nu este respectată cu strictețe în anumite orașe, cum ar fi Jeddah, care este considerat cel mai liberal oraș din țară, comentează France 24.

 

 

 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră