Papa Francisc se adresează Occidentului, nu Kievului, spune Rusia

10 Mar 2024
Papa Francisc se adresează Occidentului, nu Kievului, spune Rusia

Rusia nu a blocat niciodată negocierile, a spus purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zakharova, pentru agentia italiana ANSA.

În apelul său la negocieri pentru încheierea războiului din Ucraina, reiterat în timpul unui interviu acordat unui post de televiziune elvețian, care a fost lansat sâmbătă, Papa Francisc nu se adresează Kievului, ci mai degrabă Occidentului, care folosește Ucraina ca „un instrument" pentru "ambiţiile" sale, a declarat duminică purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zakharova, pentru ANSA.

„După cum văd eu, Papa cere Occidentului să-și lase ambițiile deoparte și să recunoască că a greșit”, a spus Zakharova.

"Cât despre Rusia, „nu am blocat niciodată negocierile”, a continuat ea.
"Astăzi fiecare expert, fiecare politician, fiecare diplomat înțelege” că situația din Ucraina „este într-o fundătură”, și de aceea „mulți diplomați și țări fac apel la negocieri”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Separat, duminică, șeful Bisericii Greco-Catolice din Ucraina a declarat că țara nu are nicio posibilitate de capitulare.

„Ucraina este rănită, dar neînvinsă."

Ucraina este epuizată, dar rămâne în picioare", a spus Sviatoslav Shevchuk.

„În Ucraina nimeni nu are posibilitatea să se predea! Și tuturor celor care privesc cu scepticism la capacitatea noastră de a rămâne în picioare, le spunem: veniți în Ucraina și veți vedea!"

Alte stiri din Externe

Ultima oră