Papa Francisc: Urgența reprezentată de situația dificilă a refugiaților necesită colaborarea tuturor națiunilor

28 Feb 2016 | scris de Cristi Ionescu
Papa Francisc: Urgența reprezentată de situația dificilă a refugiaților necesită colaborarea tuturor națiunilor

Papa Francisc le-a cerut țărilor europene să găsească un răspuns unanim și să repartizeze mai echitabil sarcinile. Suvernul pontif a estimat că urgența umanitară reprezentată de situația dificilă a refugiaților ce încearcă să ajungă în Europa 'necesită colaborarea tuturor națiunilor.

''Un răspuns unanim al țărilor europene poate fi eficient și el trebuie să permită repartizarea echitabilă a sarcinilor'', a continuat Papa.

OIM a anunțat că peste 100.000 de imigranți și refugiați au ajuns de la începutul anului în Grecia și Italia. Din totalul de 104.832 de imigranți și refugiați, 97.325 au ajuns pe insulele grecești (comparativ cu 3.952 în aceeași perioadă a anului trecut), iar 7.507 au ajuns în Italia (comparativ cu 7.882 pentru același interval din 2015).

Un număr de 413 imigranți și refugiați și-au pierdut viața în aceeași perioadă, "ruta pe care se înregistrează cele mai mult victime fiind în continuare cea din estul Mediteranei, dintre Turcia și Grecia, unde au fost contabilizate 321 de decese", a precizat OIM.

Alte 92 de decese au fost înregistrate pe ruta din centrul Mediteranei, pe unde imigranții și refugiații încearcă să ajungă dinspre nordul Africii în Italia.

Alte stiri din Externe

Ultima oră