Papa Francisc: Nu trebuie să ne sperie o relație dintre un papă și o femeie, doar să nu fie de natură sexuală

18 Feb 2016 | scris de Cristi Ionescu
Papa Francisc: Nu trebuie să ne sperie o relație dintre un papă și o femeie, doar să nu fie de natură sexuală

Papa Francisc a afirmat că o "prietenie sănătoasă" între un slujitor al bisericii, inclusiv un papă, și o femeie este un lucru bun, atâta vreme cât nu este vorba de o legătură sexuală, precizând că Suveranul Pontif a făcut aceste aprecieri ca reacție la informațiile apărute recent despre prietenia intensă dintre Papa Ioan Paul al II-lea și Anna Teresa Tymieniecka, o femeie teolog americană.

La conferință de presă ținută în avionul cu care revenea la Vatican după o vizită în Mexic, Papa Francisc spus că a avut cunoștință de acea prietenie foarte puternică și de bogatul schimb de scrisori dintre cei doi.

"Nu trebuie să ne speriem de acest aspect și orice preot — chiar și un papă — are nevoie să știe ce cred femeile despre anumite subiecte. Prietenia cu o femeie nu este un păcat. O legătură amoroasă este însă un păcat. Îmi place să primesc sfatul unei femei. Nu s-a înțeles încă tot binele, în ajutor și sfaturi, pe care îl poate aduce o femeie unui preot. Oricum, ceva lipsește unui bărbat care nu știe să aibă o relație corectă cu o femeie, iar misoginii sunt niște bolnavi" a spus Papa Francisc.

Alte stiri din Externe

Ultima oră