Papa Francisc, declarație surpriză: "Avortul este o crimă. Mijloacele anticoncepționale, un rău mai mic"

18 Feb 2016 | scris de Cristi Ionescu
Papa Francisc, declarație surpriză:

Papa Francisc a afirmat că avortul este o crimă, dar a făcut aluzie la posibilitatea folosirii de mijloace anticoncepționale, ''un rău mai mic'' în comparație cu riscul reprezentat de virusul Zika, despre care se bănuiește că ar trece de la femeile însărcinate la făt, provocând malformații grave ale acestuia.

"Avortul nu este un rău minor, este o crimă", pe când ''evitarea unei sarcini nu este un rău absolut'', a opinat suveranul pontif în cadrul unei discuții cu jurnaliștii purtate la bordul avionului cu care revenea la Vatican după călătoria sa apostolică în Mexic. ''A nu se confunda răul evitării unei sarcini'' cu cel al avortului, a atras el atenția.

''Avortul nu este o problemă teologică — este o problemă umană, o problemă medicală. În cel mai bun caz, se omoară o persoană pentru a salva o alta. Este împotriva jurământului lui Hippocrate pe care medicii trebuie să-l respecte'', a explicat Papa Francisc. Cu același prilej, el a lansat medicilor apelul de a ''face tot posibilul pentru a elabora un vaccin contra țânțarilor care răspândesc'' virusul Zika.

Alte stiri din Externe

Ultima oră