Scenă dramatică pe aeroportul din Hiroshima.
Un avion al Asiana Airlines, cu zeci de pasageri la bord, ratează aterizarea (VIDEO)

15 Apr 2015
Scenă dramatică pe aeroportul din Hiroshima. <br />Un avion al Asiana Airlines, cu zeci de pasageri la bord, ratează aterizarea (VIDEO)
Clipe de groază, marti seara, pe aeroportul din Hiroshima, vestul Japoniei. Un avion de tip Airbus A320, al companiei sud-coreene Asiana Airlines, cu 81 de persoane la bord, a ratat aterizarea, incidentul soldându-se cu 23 de răniți, anunță CNN

Incidentul s-a produs în jurul orei locale 20:05 (11h05 GMT).

Potrivit imaginilor difuzate de televiziunile din Japonia, în timpul manevrei de aterizare, avionul a derapat câteva sute de metri, a făcut o rotație de peste 90 de grade și pare că a lovit o antenă de comunicații instalată în amonte de pistă.

Incidentul a stârnit panică la bordul zborului OZ162, unde pasagerii au trăit clipe de groază. "Era fum, iar măștile de oxigen au căzut. Personalul de cabină era agitat și am crezut că vom muri", a povestit o femeie.
 
Toți cei 73 de pasageri și opt membri ai echipajului au părăsit avionul pe toboganul de evacuare în situații de urgență.
 
Potrivit CNN, anchetatori sud-coreeni și niponi vor analiza cauzelor care au dus la producerea acestui incident aviatic. (V.M.)
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră