Pandemia în lume: Autoritățile din Turcia anunță izolare totală a cetățenilor pentru 2 zile

11 Apr 2020 | scris de A.A.
Pandemia în lume: Autoritățile din Turcia anunță izolare totală a cetățenilor pentru 2 zile

În condițiile depășiri pragului psihologic de 1000 decese, autoritățile au anunțat vineri seara că 31 de provincii vor fi închise pe perioada weekendului. 

Acest anunț, chiar dacă intr în vigoare în câteva ore, a generat panică în rândul populației. Cetățenii au ieșit în număr mare din case și s-au înghesuit în magazine pentru a se aproviziona. Mulți dintre ei nu și-au luat nicio măsură de protecție, nu au menținut distanța socială și au generat un adevărat haos în supermarketuri.

Măsura se aplică și în Istanbul și Ankara, chiar dacă în aceste orașe școlile erau închise, la fel și magazinele mari, barurile, restaurantele, iar zborurile au fost anulate de câteva zile.

Fahrettin Altun, purtătorul de cuvânt al Guvernului a ieșit cu o declarație în care ruga cetățenii din cele 31 de provincii să se pregătească pentru cele două zile de izolare totală, dar să nu intre în panică.

Mesajul său nu a avut impactul scontat, iar situația s-a înrăutățit rapid în Istanbul, un oraș cu peste 16 milioane locuitori, aceștia ieșind din casă și înghesuindu-se în magazine de teama celor 2 zile de izolare, precizează Reuters.

Ministrul de Interne din Turcia a anunțat că magazinele alimentare, farmaciile, spitalele, brutăriile vor rămâne deschise pe perioada weekendului, de asemenea și categoriile de distrusție esențiale țării continuă să-și desfășoare activitatea: companiile de energie, gaze, firmele de distribuție și benzinăriile.

În Turcia s-au înregistrat 4747 cazuri confirmate în 24 de ore și 98 decese, astfel numărul total al deceselor de la izbucnirea pandemiei a ajuns la 1006, a anunțat Ministrul Sănătății, conform New York Times.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră