Dosarul penal pentru zădărnicirea împotriva combaterii pandemiei o măsură fără impact

31 Mar 2020 | scris de A.A.
Dosarul penal pentru zădărnicirea împotriva combaterii pandemiei o măsură fără impact

O situație șocantă, dar care se repetă din ce în ce mai des zilele acestea: o femeie din Caraș-Severin a fugit din izolare din București și a circulat cu mijloace de transport în comun până acasă în orașul Moldova Nouă.

Parchetul efectuează cercetări şi a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în acest caz, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă postat pagina de Facebook a Ministerului Public, pe 28 martie, o persoană de sex feminin, aflată în autoizolare la o adresă din Bucureşti, nu şi-a respectat obligaţia de autoizolare impusă de măsurile pentru combaterea COVID-19, deplasându-se cu mai multe mijloace de transport în comun în oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin.

"Vă informăm faptul că la data de 30 martie 2020 a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă dosarul penal nr.136/P/2020 având ca obiect săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prevăzută de art. 352 Cod penal.

În actul de sesizare s-a reținut că în data de 28 martie 2020, o persoană de sex feminin, aflată în autoizolare la o adresă din București nu și-a respectat obligația de autoizolare impusă de măsurile pentru combaterea coronavirusului gripal denumit COVID 19, deplasându-se cu mai multe mijloace de transport în comun în orașul Moldova Nouă, județul Caraș-Severin.

Cu ocazia verificării de către organele de poliție din cadrul Secției 14 Poliție București a respectării obligației de autoizolare, persoana în cauză nu a fost găsită în locația declarată. Fiind contactată telefonic, aceasta a comunicat că a plecat în localitatea Moldova Nouă, județul Caraș Severin.

Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au ca scop administrarea probatoriului cu
respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale.

Ne este cu atât mai evident că măsurile luate prin Ordonanțele Militare sunt mult prea relaxate, nici dosarele penale, nici amenzile nu opresc astfel de comportamente iresponsabile, chiar criminale", se arată în comunicat.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră