Pandemia de coronavirus închide frontierele în Rusia

29 Mar 2020 | scris de A.A.
Pandemia de coronavirus închide frontierele în Rusia

Rusia îşi închide graniţele începând cu data de 30 martie, măsură impusă cu scopul prevenirii răspândirii infecției cu coronavirus odată cu intrarea în ţară a unor noi persoane infectate.

Potrivit unui decret guvernamental publicat sâmbătă, măsura se va aplica la toate frontierele terestre şi maritime, traficul aerian fiind deja sistat.

Restricţia nu priveşte transporturile de mărfuri. Diplomaţii sunt exceptaţi, la fel şi cetăţenii ruşi care trebuie să părăsească ţara în urma decesului unei rude apropiate în străinătate.

O excepţie este prevăzută şi pentru locuitorii regiunilor separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk care au cetăţenie rusă.

Decretul a fost aprobat ''pentru a se preveni intrarea pe teritoriul rus a unor noi persoane infectate cu coronavirus'', se precizează în comunicat.

Pentru a preveni preîntâmpina o creștere foarte mare a numărului persoanelor afectate de virus, preşedintele Vladimir Putin a mai decis sistarea timp de o săptămână a tuturor activităţilor economico-sociale, timp în care vor funcţiona doar magazinele alimentare şi farmaciile.

Alte stiri din Externe

Ultima oră