La Palatul Elysee a apărut o Primă Doamnă. Cine este și cum se explică prezența ei

03 Iun 2015
La Palatul Elysee a apărut o Primă Doamnă. Cine este și cum se explică prezența ei
Cuplul regal spaniol se află în vizită de stat în Franța. O vizită întreruptă brusc și amânată pentru acum de prăbușirea intenționată a avionului companiei Germanwings, care a avut loc exact în ziua în care cuplul regal spaniol sosea în vizită în Franța. Cum prăbușirea a vut loc pe teritoriul francez, iar avionul decolase din Spania, evenimentul nu a putut decât să întrerupă vizita oficială. Regele și regina Spaniei au revenit însă la Paris. Iar imaginile de la întâmpinarea lor de către președintele francez, Francois Hollande, au generat un val de comentarii.

Francois Hollande și fosta sa parteneră de viață, cu care are patru copii, dar pe care nu a luat-o niciodată de nevastă, Segolene Royal, au fost alături, ca un cuplu normal, la întâmpinarea celor doi regi, la ceremonia oficială.

Este vorba despre prima vizită oficială a regelui Felipe al VI-lea și a reginei Letizia a Spaniei în Franța.

După ceremonie, regele Felipe s-a urcat în mașină alături de președintele Hollande, iar regina alături de Segolene Royal, care este ministru în Guvernul francez.

Domnul Hollande este în continuare necăsătorit. După ani trăiți alături de Segolene, el a ales să aibă o altă relație, cu jurnalista Valerie Trierweiller, care nu s-a soldat nici aceasta cu o căsătorie. După niște ani alături de Valerie, Hollande s-a plictisit din nou, îndrăgostindu-se de actrița Julie Gayet, cu care are o relație semi-clandestină de doi ani.

Despărțirea de Valerie a fost extrem de dureroasă pentru aceasta, iar răzbunarea femeii nu a întârziat să apară sub forma unei cărți în care președintele actual al Franței, a cărui popularitate este la pământ, este descris în termeni nu tocmai măgulitori pentru un bărbat cu pretenții și de cuceritor și de șef de stat.

Valerie Trierweiller mărturisea, în cartea ei, că ”umbra” fostei partenere de viață, Segolene Royal, a planat asupra cuplului Trierweiller-Hollande în toți anii petrecuți împreună.

Iată că ”umbra” a revenit chiar la Elysee într-un moment de importanță ceremonială majoră. Numai Valerie știe ce o fi fost în sufletul ei la vederea imaginilor!

Cotidianul Le Figaro oferă însă o explicație pentru prezența doamnei Royal alături de președinte la ceremoniile de întâmpinare.

”Nu pentru a acoperi vidul lăsat de absența unei Prime Doamne și nici pentru a oficializa o apropiere afectivă cu Francois Hollande a fost ministrul Ecologiei acolo. Este o simplă chestiune de protocol. În lipsa unui prim-ministru și a ministrului Afacerilor Externe, Segolene Royal este al treilea personaj din Guvern”, explică Gaspard Gantzer, care se ocupă de comunicare la Elysee.

Un concurs de împrejurări, deci, care le-a permis fotografilor să sesizeze momentul tulburător în care cuplul Hollande-Royal se află alături la Palatul Elysee.



Alte stiri din Externe

Ultima oră