Pălăria reginei Elisabeta, mesaj subliminal privind Brexit-ul? Ce cred internauţii (VIDEO)

21 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Pălăria reginei Elisabeta, mesaj subliminal privind Brexit-ul? Ce cred internauţii (VIDEO)

Regina Elisabeta a II-a a deschis oficial, miercuri, cu un discurs, lucrările Parlamentului britanic, dar ţinuta ei a fost o declaraţie în sine, relatează huffingtonpost.com.

Regina a purtat o rochie florală, cu galben şi albastru, un sacou albastru și o pălărie cu flori albastre și galbene -  care se aseamănă cu steluțele de pe steagul Uniunii Europene.

 

 

 

Comparaţia a fost făcută imediat pe social media. Utilizatorii de Twitter susţin că designul pălăriei este, într-adevăr, un mesaj subtil, şi anume că regina este un "remainer" sau o persoană care se opune Brexit-ului. Mai ales că în speech-ul său a prezentat programul legislativ al Guvernului de la Londra.

Este, însă, foarte posibil ca regina, care are o colecție mare de pălării, să fi purtat accesoriul care aminteşte de steagul UE, dintr-o coincidență. Ea nu și-a exprimat public opinia în legătură cu Brexit-ul, dar au existat speculaţii că ar fi suţinut retragerea Marii Britanii din UE. Că a fost sau nu o coincidență, posibilitatea ca regina să transmită un mesaj prin vestimentaţie face totul mai distractiv.

BBC notează că este pentru prima dată din 1974 când deschiderea oficială Parlamentului de la Londra a fost mai puțin formală din cauza alegerilor anticipate. De obicei, monarhul domnitor urma să sosească într-o căruță trasă de cai. De data aceasta regina a sosit într-o mașină.

Nu a existat nici o procesiune regală către Camera Lorzilor, iar regina a purtat o rochie, în locul hainelor ceremoniale. Poate că dacă ar fi apelat la podoabele regale, alegerile ei vestimentare nu ar fi mai stârnit interesul atât de mult. 

"Toate hainele ei sunt alese mereu într-o anumită optică şi cu un mesaj în minte. Alegerea nu este absolut întâmplătoare", afirmă un utilizator pe Twitter. "Nu poate fi o coincidență, Regina e prea isteaţă ca să fie aşa", spune altul.

Alte stiri din Externe

Ultima oră