Ostaticii din hotelul Radisson au fost eliberați, teroriștii sunt de negăsit

20 Noi 2015 | scris de Cristi Ionescu
Ostaticii din hotelul Radisson au fost eliberați, teroriștii sunt de negăsit

Teroriștii care au luat vineri 170 de ostatici în hotelul Radisson din capitala statului african Mali, Bamako, nu mai au în prezent sub control niciuna dintre aceste persoane, dar ei încă nu au fost capturați de trupele de intervenție, care au găsit în hotel 18 cadavre, transmite AFP. În prezent, ei (teroriștii) nu mai au niciun ostatic și forțele de ordine sunt pe urmele lor, a declarat ministrul securității interne din Mali, Salif Traoré.

În același timp, o sursă de securitate străină a declarat că în hotel au fost găsite 18 cadavre și că trupe speciale franceze venite din Burkina Faso participă la operațiune alături de cele maliene.

Dintre cele 170 de persoane luate ostatice 140 sunt clienți și 30 angajați ai hotelului. Clienții sunt cei mai mulți străini, de cel puțin opt naționalități. Conform ultimelor informații, numărul malienilor din hotel ar fi fost de 45, iar printre străini s-ar număra 20 de indieni, 7 algerieni, 2 germani, 4 belgieni, cel puțin 7 chinezi, cel puțin 2 americani, 15 francezi (dintre care 12 angajați ai companiei Air France), 7 turci (membri ai echipajului unui avion al Turkish Airlines), 2 ivorieni, doi spanioli, un rus, un senegalez și un canadian.

Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă africană Al-Mourabitoun, afiliată Al-Qaida.

Alte stiri din Externe

Ultima oră