Continuă tensiunile la Erevan. Luarea de ostatici dintr-o secție de poliție a intrat în a patra zi (VIDEO)

21 Iul 2016 | scris de Veronica Micu
Continuă tensiunile la Erevan. Luarea de ostatici dintr-o secție de poliție a intrat în a patra zi (VIDEO)

Miercuri seară, manifestanții i-au atacat cu pietre pe polițiștii desfășurați în jurul secției în care s-a baricadat de duminică un grup de bărbați înarmați, având legături cu opoziția din Armenia.

Cel puțin 51 de persoane, printre care 29 de polițiști, au fost rănite în aceste ciocniri, conform celui mai recent bilanț anunțat de Ministerul Sănătății.

"Ceea ce s-a întâmplat este inacceptabil", a declarat premierul armean Ovik Abraamian, conform agerpres.ro.

Departamentul de stat al SUA a condamnat "recurgerea la violență" și a chemat guvernul de la Erevan "să gestioneze situația cu reținere".

Patru ostatici au fost eliberați deja, dar alți patru — printre care comandantul adjunct al poliției naționale, Vardan Eguiazarian, și cel al poliției din Erevan, Valeri Osipian — sunt în continuare captivi în clădire.

Atacatorii, care au pus mâna pe un arsenal important al poliției, cer demisia președintelui Serj Sarkisian și eliberarea opozantului Jirair Sefilian, arestat în luna iunie pentru posesie de arme și acuzat că a intenționat să ocupe clădiri guvernamentale și centre de telecomunicații din Erevan.

Mai mult de 1.500 de armeni au ieșit luni pe străzile din Erevan pentru a protesta împotriva guvernului și a cere rezolvarea pașnică a crizei.

Președintele Serge Sarkissian, un fost militar, a fost ales în 2008, în urma unui scrutin contestat de opoziție. Zece persoane și-au pierdut viața în protestele care au urmat alegerii sale.

Alte stiri din Externe

Ultima oră